Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Nyhtöpossupasta


Jo viime vuoden puolella tein parin kilon annoksen pulled porkia, eli suomennettuna nyhtöpossua. Sitä syötiin silloin varmaan viikko ja pakkaseenkin heitin rasiallisen lihaa jatkotyöstöä odottamaan. Sovelsin silloin kasslerin marinadiliemen sisällön, enkä muista miten. Hyvää se kuitenkin oli silloin ja myös tänään, kun tarjoilin possua lounaaksi pastakastikkeen muodossa.Näillä aineksilla mentiin. Mutti on kuiva-ainekaapin peruselintarvike ollut jo iät ja ajat. Joskus hairahdan halpoihin kopioihin, mutta sitten palaan peltipurkkeihin.


Tuoretavara silpuksi ja pannuun pehnenemään (olipa hankala sana).


Toki olisin voinut ottaa tän lihan sulamaan jo edellisenä iltana, mutta ihan hyvin se onnistui myös pannulla. Tulipa tuplanyhdettyä samalla :)

Italian ykköstä pataan! Tomaattimurskan käyttö on mulla pelottavasti vähentynyt viime aikoina, kun ruoan pitäisi olla myös esikoiselle maittavaa ja toistaiseksi hän on kieltäytynyt syömästä mitään missä on kypsennettyä tomaattia. Huomenna tarjoilen tätä kastinta hänelle, tänään Kiira ehti jo unille ennenkuin sain tän safkan valmiiksi.


Loputkin herkut huuhdellen pataan. Vettä olisi voinut laittaa enemmänkin, mutta olipa ainakin lihaisa soossi.


Heitin vielä mausteita vähän sekaan ja annoin hautua kaksosten ruokintaan kuluvan ajan verran. Eli puolisen tuntia. Pakastepossussahan mausteita jo oli reilulla kädellä.


Ja sitten kokosin annoksen. Jos mulla olis ollut parmesaania, niin olisin sitä voinut raastaa tähän päälle. Tai jos mulla olis ollut tuore basilika, niin sitäkin olis voinut. Mutta kun ei ollut, niin ääntä kohti sitten vain.

***

Kunhan seuraavan kerran törmään kaupassa hyvään kimpaleeseen kassleria, niin pitää taas tehdä tätä annos. Ehkä jopa laittaa pakkaseen useampi törpöllinen, koska varsinkin tän tyylisiä kastikkeita siitä lihasta on helppo tehdä. Suurin haaste on vaan se kassleriin törmäys, koska vähän huonosti sellaista lihaa löytyy tuolta valmiiksi pakattujen jauhelihojen, hunajamarinoitujen kanasuikaleiden ja vakuumilohen ihmemaasta.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mun on nyt kokeiltava nyhtämistä. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta!!

    VastaaPoista