Sivut

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ompelukone kuumana


 Sain käsiini kassillisen Marimekon kangaspalasia ja innostuin pitkästä aikaa ompelemaan oikein urakalla. Vieläpä sellaisia asioita, mitä en oo koskaan tehnyt. Mun ompelutaidot rajoittuu siis suoraan ja siksakkiin sekä puolaukseen. Eli kotitarpeiksi. Nyt on syntynyt muutama tyynynpäällinen sekä parit kassia, joita kumpaakaan en ole aikaisemmin edes yrittänyt tehdä.


Parista suurimmasta satiininpalasesta ja puuvillakankaista syntyi sohvatyynynpäälliset. Helpon ja erittäin toimivan ohjeen löysin Pinterestistä, tästä. Tämä pitää pitää mielessä, sillä kankaiden leikkuuksineen, nuppineulotuksineen (äh, oli pakko!) ja ompeluineen aikaa kului n. 15 minuuttia per tyyny. Vähemmän, jos kangasta on niin iso palanen, että tyynyn voi tehdä kokonaan samasta kankaasta.


Olkkarin mustasta sohvasta heitin sohvaan kuuluvat tyynyt varastoon, sillä todettiin sohvan olevan mukavampi ilman niitä. Ja Kiira voi kivasti vähintään kerran päivässä kantaa nämä kaikki tyynyt sillä hetkellä hänen tarpeisiinsa soveltuvaksi pesäksi. Muut tyynynpäälliset on H&M Homen mallistosta parin viime vuoden aikana hankittu.


Vihreä kassi oli eka versio kauppakassista. Sitä pitäisi vähän tuunata toimivammaksi, sillä kädensijat on liian lyhyet ja aattelin, että voisin antaa Kiiran tehdä siihen jotain psykedeelistä kuviota mustalla värillä. Sininen on perus kangaskassi, johon pitää vielä keksiä kahvat sekä tuo oranssi on kassievoluutiossa toimivampi isoin kädensijoin ja pienemmässä koossa.

Nyt pitää jatkaa ompeluhommia kun on vielä hiljasta. Mies on töissä, tuta vei Kiiran ulkohommiin ja kaksoset nukkuu ehkä vielä hetken. Muikeaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti