Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

19 annosta vauvanruokaa


Mössötehtaalta moi! Tein ruokaa kaksosille ja laskin annoskoot ja satsin hinnan.

Kattilallinen kalamössöä sisälsi noin suurinpiirtein:

Pakastekalapaloja 300 g 2.25€
Perunaa alta kilon verran n. 0.70€
Porkkanaa puolisen kiloa 0.50€
Pätkä purjoa (kolmasosa kokonaisesta) n. 0.50€
Palsternakka 200 g 1.25€

Yhteensä 5.20€
Keitin kasvikset ja lisäsin lopussa sekaan kalapalat sekä tilliä ja valkopippuria. Kattilallisesta tuli 19 pientä lastenruokapurkillista täyteen, eli hintaa yhdelle purkilliselle tuli 0.27€. Kaupassa yksi pikkupurkki noita lihasoseita, joita me ollaan nyt syötetty, maksaa 0.88€, eli tällainen satsi kaupasta maksaa 16.72€. Säästin siis 11.52€

Omaa työtä meni varmaan yhteensä tunteroinen, kun lasketaan kaikki purkkien pesemiset, kasvisten kuoriminen ja pilkkominen, hämmentely, soseuttelu ja purkitus. Että siihen se säästö periaatteessa upposi :) Kaupan purkkiruoat on hieno, hieno keksintö! Saan silti ite joskus jotain kiksejä keittiöpuuhista ja se on myös yksi niistä harvoista asioista, joista pidän ja joita voi tehdä yhdessä taaperon kanssa. Jos Kiira tykkäis katsoa, kun mä istun koneella, niin tehtäis muuten sitä huomattavasti paljon enemmän ja blogipostauksiakin syntyisi huomattavasti enemmän.

Aion muuten kuluttaa tämän huikean rahallisen säästöni uuteen superlämpimään ja kevyeen makuupussiin, jossa yövyn syyskuussa Saariselällä. Vain mulle!

1 kommentti:

  1. Meidän pikkuneiti tykkäsi kuulemma erityisesti ranskalaisista lastenruoista, ja kun katsoimme tuoteselostetta sieltä löytyi myös hitunen valkosipulia - antaa makua! Ja ravintoterapeutti suositteli lisäämään tipan rypsiöljyä annokseen, tuomaan rasvahappoja. Ja näitähän voi hyvin myös pakastaa, ja tehdä vaihteluksi kanasta ym.

    VastaaPoista