Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka ilman sähkövatkainta


Kuten ehkä olette huomanneet, niin helpot, yksinkertaiset ja hyvät reseptit ovat mieleeni. Sellaiseen törmäsin tässä taas, kun kaksosten odotusryhmässä jaettiin parhaita raparperireseptejä. Tykkään, että asiat sekoitetaan ja laitetaan uuniin, jossa niille tapahtuu jotain maagista.

Tämän raparperipiirakan reseptin jakoi Laura, joka oli saanut sen alunperin työkaveriltaan. Sopivan suurpiirteistä mun makuun ja sähkövatkaimen sai jättää kaappiin!


Neljä desiä jauhoja, kaksi desiä sokeria ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta sekaisin.


Riittävästi, eli 200 grammaa voita sulamaan mikroon.


Sulanut voi kipataan kuivien aineiden sekaan.


Ja sekoitetaan tietty.


Taikina jaetaan kahteen astiaan ja toiseen puoliskaan sekoitetaan muna. Munallinen seos on piiraspohja. Itse jaoin tämän silmämääräisesti tasan.


Painelin taikinan voideltuun Uunikokki-vuokaan. Olisi voinut olla laakeampikin vuoka, sillä pohjataikinaa tuli paksusti.


Otin kuusi äitin tuomaa raparperinvartta.


Kuorin ne hätäisesti ja silppusin päälle. Tässä kohtaa alkoi vähän epäilyttämään vuoan pieni koko ja täytteiden paksuus, mutta jatkoin rohkeasti valitsemallani tiellä!


Muruseos vielä päälle. Sitäkin tuli ihan reilusti ja koska piiras oli niin paksu, niin alensin paistolämpötilaa alkuperäisestä parista sadasta 175 asteeseen.


Noin neljänkymmenen minuutin paistamisen ja minuutin pöydällä lojumisen jälkeen piirakka näytti tältä ja kypsyi läpiasti! Unohda kuitenkin kakkulapiot, tätä annostellaan (isolla) lusikalla :)

Vaivaamaton raparperipiirakka


4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 muna
6 raparperinvartta

Sekoita kuivat aineet ja voisula. Jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen puolikkaaseen kananmuna. Painele munallinen taikina pohjaksi, lisää päälle pilkotut raparperit ja murustele toinen taikinanpuolikas päälle. Valitse paistolämpötilaksi- ja ajaksi joko 175 astetta ja 40 minuuttia TAI 200 astetta ja 20-30 minuuttia.


ENCORE: Lisää päälle vaniljakastiketta kauhallinen tai viisi. 

1 kommentti: