Sivut

torstai 12. kesäkuuta 2014

Insinöörin lastenruokamatikkaa


Viime aikoina oon koettanut iloisin mielin ja avoimin lompakoin nostaa valmiiksi purkitettuja lastenruokia ostoskärryihin. On nimittäin laiskottanut ja kiinnostus keittiöhommiin on ollut nolla. Purkkiruoat kuitenkin potkii mua vastaan, vaikka mun ei niitä tarvi onneksi syödä. Halusin havainnollistaa sekä itselleni että teille blogin lukijoille, että miksi itsetehty on hyvä.

Hedelmäsosepurkkeja meillä menee eniten, en ole tainnut kertaakaan tarjota kaksosille välipalaksi muuta kuin purkkihedelmää.

Kilohinnoiksi muutettuna:

Hedelmäsose lasipurkissa (Muksu): n. 2.65€/kg
Purkissa on hedelmäsosetta n. 50%, mutta yleensä reilusti alle. Loput sisällöstä vettä, mehuja ja riisijauhoa. Ilman niitä kilohinta olisi noin 5.30€/kg.

Hedelmäsosepruutta (Semper): 11.00€/kg
Pruutassa ehtaa hedelmää 100%

Banaani: 1.35€/kg kuorineen. 
Kun kuoret (n. 50 g per hedelmä) laskee pois, niin sain jotakuinkin kilohinnaksi 2.10€ täyttä 100% banskua. Tarjousbanskulla tietty halvempi ja luomu-hössötys-banskulla kalliimpi.

Vertailun vuoksi nostan esille myös näin alkukesän kotimaisten mansikoiden hinnan. Niitä sai nimittäin puoli kiloa lähikaupassa noin neljällä eurolla. Kilohinta siis 8€. Halvempi mitä puristettavalla hedelmäsoseella, joista muuten tämä esimerkin Semper taitaa olla edullisimmasta päästä.

Laajennan aihetta ja aion tehdä postauksen purkkiruokadieetin ja täysin kotitekoisen viikkohinnoin. Vaatii vaan suunnittelua, vihannes- ja hedelmätiskin tyhjentämistä kaupassa sekä kokkailua ja pakastamista. Se vaatii myös, että lähikaupassa myytäisiin banaaneja (tiski oli eilen tyhjä) ja suomalaisia porkkanoita (oon porkkanarasisti).

PS. Tekis mieli tehä näistä eksel.
PPS. Olipa kiva laskea jotain pitkästä aikaa! Toivottavasti meni oikein :)

4 kommenttia:

 1. Mä löysin sormiruokailuryhmästä tämmöisiä kestosmoothiepusseja http://mypouch.co.uk/, ois aika kätevä ottaa mukaan kun ei tarttisi syöttää purkista. Meillä oli noita kertakäyttöisiä kaupasta turkissa mukana ja oli niin kätsy antaa aavan juoda välipala, niin ajattelin tilata noita kun hinta oli 10 puntaa/kymmene pussia. Helppo ottaa vanhemmallekin lapselle joku soseutettu hedelmäjuttu mukaan. Vaikkapa sitä banaania ja mansikkaa, pienessä tilassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ne on kyllä niiiiiiiiiiin käteviä ja tenavat tykkää :) Mä oon kuullut, että jotakin tommosia kestopruuttia on olemassa, mutta kukahan ne meillä pesis...

   Poista
 2. Apua...

  Jos haluat lisähaastetta exceliin, niin laske siihen myös lastenruokien valmistukseen kulunut aika ja kerro se tuntiliksallasi. Plus se turhautumisen määrä, kun pakastin on täynnä pöperöitä joita mukelo ei suostu syömään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasketaanko se tuntiliksa kotihoidontuesta? :) Nopeasti laskettuna se on 24/7 duunista semmoset 0.45€/h. Halvalla lähtee!

   Mutta todellakin pitää ottaa aika huomioon tässä kans. Lisäkerrointa lahkeessa roikkuvista tenavista.

   Poista