Sivut

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kiitos Ainu Mini Electric 11/13-06/14

Myydään "vähän käytetty" lypsykone.

Ohi on!

Nimittäin kotipolttoisen maidon tuotanto kaksosille.

En ole enää sohvan vanki.

Olen vapaa!

Kirjoitin hyvin tyhjentävän lypsyraportin tammikuussa (Meijeristä, päivää), joten sieltä voitte näistä asioista kiinnostuneet lueskella tarkemmin.

Kaksoset saivat lähestulkoon pelkästään omaa tislaustuotantoa kiinteiden aloitukseen saakka, eli neljä kuukautta. Silloin istuin sohvalla surinan ääressä jopa seitsemän kertaa vuorokaudessa. Kun sosehommiin ryhdyttiin, niin mun maidon määrä tipahti ja iltaisin piti ryhtyä vielä antamaan pari desiä korviketta siihen päälle. Valon lisääntyessä vähensin myös pumppauskertoja kolmeen-neljään päivässä. Kesäkuun alussa pumppasin enää kahdesti päivässä ja juhannukseen mennessä vain aamuisin. Siihen se sitten loppuikin.

Olen hiton ylpeä tästä kahdeksan kuukautta kestäneestä projektista. Kun kaksoset eivät rinnalle oppineet, eikä mulla ollut kiinnostusta, voimia, saatika aikaa opettaa, niin sähköpumppu oli ihan hyvä ratkaisu. Näin jälkikäteen ajatellen paras mahdollinen tähän sirkukseen. Mulle itelleni oli vain tärkeintä, että ensiravinto oli vauvoille sitä parhaista parhainta. Talven aikana me ei pahemmin mihinkään liikuttukaan, joten sohvannurkassa loisiminen sopi mulle hyvin tällä tekosyyllä.

Vaikka "imetystaival" oli tällä kertaa pumppusymbioosi, niin haikeaa siitä luopuminen on kuitenkin ollut.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että kyllä korvikepurkin avaaminen on ihan luvattoman helppoa. Varsinkin niiden Valion Tuutien, joissa on kierrekorkki.

1 kommentti:

  1. Täytyy nostaa hattua. Itse jaksoin tuota Mini electricin surinaa vain kaksi kuukautta ja melkein koko ajan meni myös korviketta mukana. Omaa maitoa ei tullut pumpulle tarpeeksi, kun siinä Juuson alkutaipaleella ei oikein ollut aikaa pitää itsestään huolta. Itselläni oli tuon sähköisen lisäksi Ainun käsikäyttöinen. Niissä sopii osat kivasti toisiinsa, joten ei tarvinnut ihan joka välissä olla pesemässä/keittämässä osia.

    VastaaPoista