Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Ruislandian Ruisnaksuja


//Tuoteyhteistyöpostaus//

Täällä Vetelissä on vuosikymmeniä sijainnut leipomo, jossa on ruisleipää leivottu kiviuunissa. Sieltä ovat peräisin myös erilaiset ruisnaksut, joita kauppojen hyllyille on tiputellut viime vuosina. En nyt tiedä kuka keksi rukiista valmistetut lastut tai napit ensimmäisenä, mutta nämä kotimaiset ruisnaksut ovat aivan varmasti peräisin täältä näiltä lakeuksilta, Ruislandiasta.


Naksujen tekotekniikka on patentoitu ja leipuri-Eero kuvasi sitä sanalla "puffaaminen". Ruisnaksuja on kahdenlaisia. On suolattomia vauvaversioita ja himalajan kristallisuolalla maustettuja.


Ruisnaksut korvaavat täysin ne suolattomat maissinaksut, joita lapsille syötetään. Maissinaksujen ongelmahan on se, että hajoavat nopeasti suussa ja tuloksena on tahmaavaa mössöä joka paikassa. Ruisnaksut pysyvät aika hyvin kasassa pidempäänkin imeskellessä, mutta toistaiseksi hampaattomat kaksoset saavat ne syötyä ilman kakomista. Kiira taas rouskuttaisi näitä menemään vaikka kokonaisen pussillisen yhdeltä istumalta.


Toistaiseksi ruisnaksuja löytyy Halpa-Halleista ja Minimaneista, mutta Eero lupaili näitä myös valtakunnallisten ketjujen hyllyille. Vinkatkaa, kun bongaatte!


Itse annan varsinkin kaksosille naksun tai pari hiljentämään ruoanlämmityksen ajan kestävän vingunnan. Ja sitten koetan lusikoida sapuskaa suihin naksujen sekaan. Sormiruokailussa olen ollut laiskanpuoleinen tarjoilija, mutta naksujen lisäksi leivät, marjat, keitetyt perunat ja porkkanat maistuvat tytöille aina.

Nyt kesän aikana naksupusseja on pyörinyt meillä reissukassin pohjalla ja sopivat siis mainiosti terveellisiksi välipaloiksi.


Koska netistä ei suolattomien ruisnaksujen tuotesisältöä löydy, niin tässä se vielä kiinnostuneille. On nimittäin erittäin lyhyt lista: 100% luomuruisjauho. Ei lisäaineita ja kuitua 20%. Ja täysin kotimaistakin tämä on!

Ruislandian RuisNaksu 0% suolaa. RUOKAHETKEN HILJENTÄJÄ. Hinta: n. 2 e. Sisältö: 60 grammaa 100% luomuruisjauhoista puffattuja ruisnaksuja.
HYVÄÄ: Vuoden säilyvyys, luomu ja kotimaisuus. Varsinkin meille tämä on täyttä lähiruokaa. HUONOA: Pussin avaaminen - pakko melkein vetää koko pussillinen reissussa. KENELLE: Suolaton versio lapsille, suolainen aikuisten iltadippailuun.

//Tuoteyhteistyöpostaus//

Ruislandian nettisivut
Ruislandia Facebookissa

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Onko tuo pussi kuinka paljon pienempi kuin se maissinaksupussi, joka tuntuu loputtomalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, siis reilusti pienempi pussillinen tuo ruisnaksupussi! Tuo koko pussillinen on näissä kuvissa kipattuna tuohon kulhoon. Mutta riittoisampia nämä on mitä maissinaksut, kun syöminen vauvoilla kestää pidempään.

   Poista
 2. OOO mie niin lähden huomenna Halpa-Halliin!! Ruis kuulostaa miun korvaan niin paljon paljon paremmalta kuin maissi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpikset on muutenkin hyviä ostospaikkoja :) ja maksamattomana mainoksena, että siellä on just nyt hyvät vaatealet menossa.

   Poista