Sivut

maanantai 13. lokakuuta 2014

Leipäviikko: Peltileipä


Silmiini osui Maku-lehden kalenterista, että tällä viikolla vietetään jotain jännittävää leipä-viikkoa. Sopii minulle, koska rrrrrrrakastan hiilareita ja leipää. Aattelin, että tämmöisen hiilariövereitä harrastavan harrasteblogiin sopisi tätä viikkoa juhlistavat leipäkekkerit.

Tällä viikolla, arkipäivinä, leivon joka päivä leipää ja bloggaan niistä. Koska nykyään arvostan leipomishommissa eniten nopeutta, makua ja suurilinjaisuutta, niin keskityn näissä viidessä postauksessa vain leipiin, jotka on nopea tehdä.

Postauksia ei ole muuten sitten mitenkään valmisteltu etukäteen, joten ajattelin oikeasti leipoa tällä viikolla VIIDESTI leipää.


Aivan aluksi heitetään samaan sörsseliin vesi, kaurahiutaleet, siirappi sekä basilika, kun ei meiltä löytynyt pitsamaustetta. Vielä näiden päälle heitin jauhot.


Homma pyörimään. Olen rikkonut sen muoviosan, joka tulis tuohon päälle, mutta oikeastaan on parempi ilman. Pystyy vauhdissa lisäämään esimerkiksi öljyä, kuten tein tässä. Ja jauhoja, kuten myös tein.


Hetken pyöräytelty superlöysä taikina saa kohota jonkin aikaa. Ainakin hetken pidempään, kuin uunilla kestää lämmetä.


Kumosin taikinan vaan pellille ja levitin sitä. Ei täyttänyt ihan koko peltiä, eli en viitsinyt venytellä sitä.


Munitettu ja kaurahiutaloitettu pinta.


Valmiit leivät saa halki kuin sämpylän, jotta väliin voi tunkea rasvaa ja ihraa.

Tässä resepti:

Peltileipä
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
5-6 dl vehnäjauhoja
kunnon loraus öljyä

Kaikki sekaisin koneessa, pieni nostatus, kumoaminen pellille. Voitele munalla ja heitä päälle kaurahiutaleita, jotta pinnasta tulee kuvauksellinen. 200 astetta, 20 min. Syötä perheelle.

2 kommenttia:

  1. No sillä lailla. Tein jo perunarieskaa ja nyt tekee mieli peltileipääki! En taia lukee loppuviikon postauksia tai rahkat vanhenee kaappiin :D

    VastaaPoista
  2. Tää leipä oli tosi hyvää! Ja kelpas koko poppoolle.

    VastaaPoista