Sivut

tiistai 7. lokakuuta 2014

Pussimuusista perunarieskaa


Tuore leipä on parasta ikinä. Parempaa mitä jäätelö tai suklaa. Koetan pitää perheen ainakin hätävaraleivissä tekemällä sämpylöitä toisinaan pakkaseen, ettei leivän takia nyt pelkästään tarvitsisi kauppaan mennä. Taannoin iski tosin akuutti leipäpula ja jääkaappi ammotti muutenkin tyhjyyttään, joten tein sitten pikaisesti perunarieskaa välipalaksi ja illaksi.


Perunarieska on hyvvää. Sitä tekee nopeasti perunamuusin jämistä, jota meillä ei vaan ikinä enää tunnu jäävän yli. Turvauduin siis nyt kaapista löytyneeseen pussimuusiin, joka toimi tässä ihan loistavasti.


Tee muusi pussin ohjeen mukaan. Kuvan muussiin lorahti vettä desi tai kaksi liikaa, joten löysää oli.


Jauhoja meni lopulta viisi desiä, että sain sopivan koostumuksen.


Assarini heräsivät tässä kohtaa päikkäreiltä ja levittelivät leluja tarmokkaasti.


Parit munat massaan sekaan. Taisin lisätä vielä desin jauhoja näiden perään, että tuli sopevaa. Kovin kiinteää ei rieskataikinan tarvitse olla ja parhaat lepuskat tuleekin silloin, kun taikina tarttuu tukevasti sormiin.


Pellille tehdään kekoja.


Keot taputellaan öljytyin sormin oikeaan muotoon. Levityksestä ei ole kuvia, koska toisessa kädessä on öljypullo ja toisen käden sormet on öljyssä. Älä pahemmin kitsastele öljyn kanssa, vaan tavoittele sileää sormikuvioitua pintaa :)


Joissakin perunarieskaohjeissa on öljyä jo itse taikinassa. Ei kuitenkaan tässä.


Jonkin aikaa kuumassa uunissa. Sanotaanko, että asteita oli 175 ja aikaa kului max vartti? Sanotaan vaan, kuulostaa uskottavalle.


Päikkäreiltä herännyt makuraati veti rieskat naamariinsa. Kelpasi kaikille oikein hyvin. Kiira taisi kiskoa näitä kolme.


Tein muuten rieskat tällä kertaa ilman suolaa, koska syötin niitä kaksosille kans. Muutenkin oon leiponut leivät viime aikoina juuri kaksosia silmälläpitäen suolattomina. Muuta perhettä suolattomuus ei haittaa, mutta omasta mielestäni suolaton leipä maistuu mitättömälle ja vaatii päälleen sentin voikerroksen.

Tässä vielä resepti sellaisenaan.

Perunarieskaa pussimuusista
1 pss mummonmuusia
5-6 dl nestettä (maitoa ja/tai vettä)
2 munaa
2-5 dl jauhoja (tarpeen mukaan siis)
1 tl suolaa

Tee muusi pussin ohjeen mukaan. Lisää munat, jauhot ja suola. Lätki taikina keoiksi leivinpaperin päälle ja tasoita rieskan muotoon öljytyin sormin. Tarjoile, saat ystäviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti