Sivut

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Mitä kaksoset osaa?

Pienet tiitiäiseni, Inari ja Iiris, ovat ehtiviä kavereita. Koska yksivuotispostaus jäi tekemättä, niin tässä koostetta siitä, mitä viikkoa vaille 1v 3kk -vauvat osaa.


Jouluaattona "onnistuneita" kuvia oli aika tarkalleen kaksi. Tässä toinen. Poseeraushermoja ei ole.

- Syödä palasia itse käsin. Muruset pinsettiotteella.
- Kontata joka paikkaan.
- Kiivetä sohvalle. Iiris hallitsee myös kiipeämisen Kiiran juniorituoliin ja keittiöjakkaralle. Ja niitä pitkin pöydälle.
- Nousta seisomaan ilman tukea. Kävellä tuetusti.
- Iiris otti joulun alla ensimmäiset askeleet tuetta.
- "Heippa", sanoo Inari ja vilkuttaa. "Paappa", kommentoi Iiris vaipanvaihdossa.

Kaksosista Iiris on liikkuvaisempi ja kärsimättömämpi, jos esimerkiksi ruoka ei ole sillä sekunnilla pöydässä. Inari taas ääntelee monipuolisemmin ja saattaa keskittyä pitkiä aikoja johonkin hommaan. Joulun projektina erityisesti Inarilla on ollut keittiön sokkelin ruuvinreikien päällä olevien tarrojen irroittelu. Siihen hommaan hän saattaa uppoutua pitkiksi ajoiksi.

Ruokailuissa ovat ryhtyneet nirsoilemaan. Erityisesti Iiris kaivelee suuhun osuneen ravinnon sieltä pois ja levittää tarjottimelle. En arvosta. Inarille sen sijaan maistuu mössöt vähän paremmin. Koko perhe syödään nykyään pääosin samaa ruokaa.

Kuvassa 0% intoa ja iloa.
Päikkärirytmit on täällä melko pyllyllään. Kukaan ei nuku kuten pitäisi, mikä on aika rasittavaa, kun täällä kotona ei ole hetken rauhaa. Toisaalta pääsen taas huomenna töihin lepäämään. Kaksoset ovat tähän saakka nukkuneet melko hyvin kahdet unet, ekat aamulla pian aamupalan jälkeen ja tokat samoihin aikoihin Kiiran kanssa. Nyt aamu-unet ovat ainakin mun vahtivuorolla jääneet lähes kokonaan pois ja Kiirankin päikkärit ovat poikkeus. Toisaalta, kun heitä vahtii joku muu, niin nukkuvat päivällä paremmin.

2 kommenttia:

  1. Jotenkin aina virheellisesti kuvittelen, että kaksoset ovat paljon Aavaa nuorempia, mutta eihän noilla näytä olevan kuin kuukaden verran ikäeroa :) Meillä on se vaihe, että opetellaan koko ajan jatkuvasti uusia sanoja ja niitä tuleekin jo tosi paljon! Ruoka syödään jo lusikalla tai sitten sille päälle sattuessa myös käsillä, koska se on nopeampaa :D

    VastaaPoista
  2. Moi, päädyin tänne googlettamalla jotain kaksosjuttuja. Liitynpä lukijaksi, meillä kaksoset Alva ja Vinski 4kk :)

    VastaaPoista