Sivut

lauantai 7. helmikuuta 2015

Lempilastenkirja: Kristiina Louhi, Aino-sarja


Meillä on tapana lukea iltaisin ainakin yksi kirja. Kiira valitsee sen, mutta hän kuuntelee myös ehdotuksia. Oikeastaan poikkeuksetta luettavaksi kelpaa Kristiina Louhen Aino-kirjat, joita meillä on muutamia. 

Kiira ihastui näihin kirjoihin heti, kun niitä kollasin mummolan lastenkirjalaarista. Ainot ovat sopivan mittaisia, kooltaan kivoja, tekstiä on vähän ja aiheet lähellä 2-vuotiaan maailmaa. 

Aino-sarjan suurin ongelma on se, että painokset ovat loppuunmyytyjä. Olen Huuto.netistä bongannut meille muutamia ja nytkin on tulossa yksi (Aino ja Tiikeri!), mutta tipotellen näitä saa metsästää. Ja vanhoista kirjoista saa kyllä maksaa ihan uuden hinnan. Tosin, ilolla maksan! Kirjastosta näitä löytyy myös, mutta kirjahamsterina haluan omistaa suosikkikirjat.

Kirjasarjasta löytyy hintsusti tietoa netistä. Kirjasarja käsittää takakansitietojen perusteella 12 osaa, mutta tähän en löydä vahvistusta netistä. 

Kirjasarjan kirjat:
Ainon kanssa
Ainon vuosi
Aino pikkuinen tyttö 
Aino ja pakkasen poika
Ainon äiti on vihainen
Aino ja tuhmat luistimet
Aino tahtoo mukaan
Ainon huone, pääsy kielletty
Aino ja tiikeri
Aino, äidin apulainen
Aino matkustaa

Meiltä löytyy tähän mennessä Aino pikkuinen tyttö, Aino ja pakkasen poika, Ainon äiti on vihainen, Aino ja tuhmat luistimet, Aino ja tiikeri sekä Aino matkustaa. Kuvaan en tosin löytänyt luistinkirjaa.

JOS teillä lukijoilla on ylimääräisenä meiltä puuttuvia Ainokirjoja, niin ostan kiitollisena niitä pois! 

Onko Aino-kirjat tuttuja ja ehkä jopa teidänkin lemppareita?

2 kommenttia:

  1. Meidän kirjastosta löytyy Ainon huone, pakkasen poika (ihana!!), äiti on vihainen ja Ainon vuosi. Muistan omasta lapsuudesta tuon tuhmat luistimet.

    Meillä tykätään myös Sanna- ja Teemu-kirjoista. Niissä on vähän tekstiä myös.

    VastaaPoista
  2. Ah, Ainot ovat ihania, mutta meillä tykätään (siis minä ja eiskoinen kolmevee) vielä enemmän Kristiina Louhen Tomppa-kirjoista. Olen aloittanut niiden keräilyn. :)

    VastaaPoista