Sivut

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Siksakkihaalarit kevääseen suomalaiselta yrittäjältä: MioMao Clothing

Joko olette törmänneet suomalaisen MioMao Clothingin keltaisiin ja mustiin siksak-kuosisiin haalareihin? Jos ette, niin nyt tässä postauksessa törmäätte.


 Jos minun pitäisi luetella suomalaisia haalarimerkkejä, niin Reiman lisäksi en muita keksi. Nyt on tullut vaihtoehto Reimalle, sillä helsinkiläinen Sointu on perustanut MioMao -nimisen vaatemerkin. Yrityksen ensimmäisiä tuotteita ovat raikkaalla siksak-kuviolla varustetut haalarit ja hanskat.

Kaikki lapsiperheet tietävät sen, että alennusmyynneistä on seuraavan kauden vaatetus tenaville ostettava, mikäli uutta mielii ja hankinnoissa haluaa säästää. MioMaon kohdalla suurta kevätalea ei ole luvassa:
"Minulla ei ole aikomuksena myydä joka vuosi mallistoa pois ja tehdä uutta tilalle, vaan pyrin suunnittelemaan aikaa kestäviä tuotteita, jolloin niitä voidaan myydä useampikin vuosi ilman kausialennuksia. Tämä on myös pieni henkilökohtainen kannanottoni suurten toimittajien pitkiä kausialeja ja alati vaihtuvia malleja ja kuoseja vastaan", kertoo Sointu.

MioMaon ensimmäinen mallisto on keltainen ja musta.

Nyt mallistossa on siis keltainen ja musta välikausihaalari sekä mätsäävät hanskat. Mallistoon on kuitenkin odotettavissa jatkoa. Sointu kertoi, että sen mukaan miten homma nyt lähtee pyörimään. Mietinnässä on kaksiosainen puku sekä kokeiluun sisävaatemallisto, mutta tavoitteena on saada ensi kaudelle talvihaalari ulos.

Haalari sopii moderniin sisustukseen.

MioMaon lähtökohta on ollut, että haalarien pitää näyttää hyvältä myös naulakossa. Osana sisustusta. Malliston suunnittelu lähti käyntiin puolitoista vuotta sitten ja tuolloin värit olivat jo selvillä. Soinnun mielestä ne sopivat ajan henkeen.
"Halusin myöskin suunnitella selkeästi sukupuolineutraalit vaatteet, sillä ulkovaatetuksen osalta sellaisia ei juurikaan ole tarjolla", hän sanoo.

***

Nyt isken pöytään omaa mielipidettäni: MioMaon syntytarina kuulostaa ihan design-tuotteelta. Sellaiselta tarpeesta syntyneeltä ja käyttöön tarkoitetulta vuosien ajatustyön tulokselta. 

Sointu on nuori perheellinen naisyrittäjä, jolle harrastajabloggarina haluan antaa palstatilaa. Olin sattumalta miehensä Heikin kanssa samalla luokalla yläasteella, että ainakin näiden haalarien ensikäyttäjillä on keskipohjalaisjuuret. Toivotan Sointulle tsemppiä välikauteen!

***

Toivottavasti tällaiset naisyrittäjäpostaukset kiinnostavat, sillä muutama olisi kielen päällä tulossa. Jotenkin tämä teema puhuttelee. Ollapa rohkea ja ryhtyä moiseen! Ehkä joskus yritysideoiden heittelyleikissä vastaan tulee aivan jäätävän upea idea!


Kuvat: MioMao

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Arvasin heti alkukirjaimilla, että kysessä on "meidän" Heikin Sointu, WAU :)! Näille haalareille on takuulla kysyntää,värit ovat kohdallaan ja tarinakin innostava! Ihana kun joku uskaltaa <3! -r-

    VastaaPoista
  2. Kauniita, mutta kuka uskaltaa ostaa valkopohjaista haalaria lapselle? Eilen juuri kirosin Veetin keltaisen toppatakin, joka oli nuohottu ihan mustaksi. Muutenhan nuo on niin mun näköisiä kuin vain voi olla :)

    VastaaPoista